11 Ağustos 2013 Pazar

GÜNDE 3 ÖĞÜN MÜ YOKSA DAHA SIK MI YEMEK LAZIM?


SÜREKLİ SÖYLENEN VE BİLİNEN DAHA SIK YEMEK YEMEK İYİ MİDİR?

Bildiğimiz gibi sürekli tvlerde,medyada,gazetelerde diyetisyenler,uzmanlar az ama sık yememiz konusunda bizleri bilgilendirip duruyorlardı.fakat bunun yanlış olduğu prof.dr. canan efendigil karatay tarafından belirtildi.

KARATAY DİYETİ

Karatay'ın yazmış olduğu karatay diyeti adlı kitaba göre vücudumuzdaki yağların yakılabilmesi için öğünler arası 5-6 saat olması gerekiyormuş.

Yemek yediğimiz andan itibaren vücudumuzdan insilün hormonu salgılanıyor.bu hormonun görevi kan şekerini yükseltip enerjiyi kullanmak ve fazla olan enerjiyi yağ olarak depolamak.bu süreç yaklaşık 2 saat sürmekte.daha sonra ise karaciğer yağını enerjiye çeviren,vücutdaki yağ kırımını sağlayan  glukogan hormonu salgılanır.bu süreçte yaklaşık 2 saat sürmektedir.daha sonra ise leptin hormonu salgılanır.bu hormon ise tokluk duygusu yaratarak vücut içindeki yağ stoklarını kullanmakta ve iştahı düzenlemektedir.

DOĞRU BESLENME 

İşte bu süreçler yaklaşık 5-6 saat sürmekte.yani biz 2-3 saat de az olarak beslenme şeklini seçersek vücudumuzda sürekli insilün salgılanacak,glukogan ve leptin salgılanmayacak ve sürekli kan şekeri yüksek olacak,sürekli vücudumuzda yağ depolaması olacak.ama 6 saat de bir öğün yemek yersek bu süreç işleyecek ve salgıladığımız hormonlar görevlerini yerine getirerek yağlarımızdan kurtulacağız.
eğer vücudumuzda yağ istemiyorsak günde 3 öğün yemek,aralarında 5-6 saat ara bırakmak ve şeker oranı düşük ürünlerden beslenme şeklini seçmemiz gerekiyor.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder