22 Kasım 2014 Cumartesi

PARFÜMLERDEKİ EDT,EDP VE ASL NE DEMEKTİR?

Kendimiz ve sosyal ortamlarda güzel kokmak için parfümleri kullanırız.Bazen aldığımız bu parfümler gün içerisinde kaybolur gider ve bu konuyu şikayet ederiz.O kadar para verdik kokusu kayboldu gitti deriz.1-2 gün kokusunu hissetmek isteriz.O zaman hangi parfümü tercih etmeliyiz?

Parfümlerin üzerindeki kelimelerin anlamları

EDT(Eau de toilette) :Parfüm esansının %10 si kadar bulunan parfümdür ve genellikle bizim şikayet ettiğimiz parfüm türüdür.Gün içerisinde kokusu kaybolur gider. EDP parfümlere göre daha ucuzdur.Genellikle kampanya ürünler bu tarz parfümlerdir.
EDP(Eau de parfüm) :Parfüm esansının %20 si kadar bulunan parfümdür ve bizim istediğimiz gibi kokusu daha kalıcı olandır.2-3 gün kokusunu hissedebiliriz.EDT parfünlere göre biraz daha pahalıdır.
ASL(After shave lotion) :Parfüm esansı yaklaşık %3 civarıdır ve kullanıldıktan çok az bir süre sonra etkisi geçmektedir.

Birde bazı üreticilerin 15ml lik ürünleri vardır ki bunlar çok ama çok pahalıdır.Parfüm esansı yaklaşık %80 civarındadır.Etki süresi ise tahmin edebileceğiniz gibi çok ama çok uzundur....

2 yorum: